Isnin, 9 September 2013

ERM TEMUDUGA PEGAWAI KHIDMAD PELANGGAN PULA...

Salam semua, wah murah betul rezeki sha tahun ni dengan SPA ni, asyik dapat interview jer..hehe..
minggu ni ada interview Pegawai Khidmad pelanggan N17..erm..rasanya terpaksa tolak untuk hadir, kerana kesihatan yang tak mengizinkan..huhu asyik demam jer minggu ni...nak prepare apa pun tak sempat..tapi tak apalah, lagipun dah dapat calon simpanan PPT N27 , harap-harap yang ni akan berjaya..Semoga Allah akan cepatkan rezeki PPT N27 ni..Rakan-rakan yang lain jika ada yang seperti nasib saya ni,sila lah share2 kat sini yer...

Rabu, 4 September 2013

PERCUTIAN DI CAMERON HIGHLANDS - PART 1


Percutian Di Cameron Highlands bersama Mylovely hubby and son.
Tarikh :     Julai 2013 ( bulan Ramadhan yang mulia)
Di Cameron,kami memilih hotel Jasmine,yang terletak di Brinchang.
Kadar bayaran untuk 3 hari 2 malam pun amat berpatutan,tambahan pulak waktu kami bercuti tidak berada dalam zon cuti sekolah, jadi tak lah sesak sangat Cameron ni..

Staf Hotel Jasmin yang peramah dan sudi melayan pertanyaan kami.Memang terbaik dari staf kaunter ke staf housekeeping,semuanya berbudi bahasa.

 
Naqiuddin yang masih segar,walaupun dah menempuh perjalanan dekat 4 jam.
 
Pemandangan dari dalam bilik Hotel Jasmin,tingkat 4.
Hotel yang kami pilih ni berdekatan je dengan stesen minyak,KFC pun dekat jer,ada kedai-kedai makan di sebelah Hotel Jasmin ni...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PERCUTIAN DI CAMERON HIGHLANDS -PART 3


 Kami tak melepaskan peluang berkunjung ke ladang strawberry...ladang strawberry yang menjadi pilihan ialah Raju Hill Strawberry..masuk percuma jer..dan kita leh petik  sendiri buah2 yang yummy ni ....erm harga dia untuk 1kg Rm60.
jom tengok picture dulu...jom2
yummy...







Selasa, 3 September 2013

PERCUTIAN DI CAMERON HIGHLANDS-PART 2

Dari sudut pandangan peribadi Sha,berbaloi juga bercuti di Cameron Highlands ni,dengan cuacanya yang masih kekal dingin,membuatkan kita berasa seperti bercuti di tempat peranginan luar negara pulak...best sangat...
Di Cameron, banyak tempat yang boleh kita lawat, nak cari pun tak susah..dari satu tempat ke tempat lain tu dekat-dekat jer...ada ladang teh,ladang strawberry,ladang sayur,butterfly farm,bee...banyak lagi ler...cuma sempat tak sempat jer nak terokai semua tempat2 ni...kalau yang datang bercuti lama tu no hal la kan...siap duit le pulak...hehe...duit hotel,duit makan lagi....
Sha sempat ler jugak pergi 4 ke 5 tempat tau....yer la bawa anak kan...kadang-kadang biasa ler bila time dia buat perangai ni..ermmmm...kalau berdua jer ngan hubby,confirm ler semua tempat kami jelajah..hehe..oey,jom tengok some picture yang sempat Sha snap dalam kamera henset yang tak berapa nak sempoi ni...jom2 jom2 ....
Picture ni ambik masa kat butterfly farm,,erm best jugak dapat tengok banyak sangat butterfly berterbangan di merata-rata tau...bayaran masuk pun berpatutan,dalam Rm5 untuk dewasa,kanak-kanak usia naqiuddin free ajer..bukan butterfly jer dalam ni,serangga yang lain pun ada gak..pssstt snake pun ader...boleh tahan besar jgk butterfly farm ni...
ni bukan la butterfly yer,,tengok betul2 ok...haha big frog la....besar dia seluas tapak tangan dewasa tau...


lihatlah picture atas tu,kami anak beranak hiking naik ke ladang teh BOH pulak...hehe...dalam 10 minit jer,,fun sangat...haha dah la bulan posa...kami posa tau...

                                 yeay,dah sampai ke ladang teh BOH....jom pi beli teh...jom2 mama..

Dah selamat borong teh BOH..murah giler dari kat pasaraya tau...hehe...tangan ayah muat nak bawak brg lg tu...


                                                  wajib bergambar lagi kat sini sebelum turun...hehe...


Isnin, 5 Ogos 2013

Keputusan Temuduga Penolong Pegawai Tadbir N27 dah kuar....



Keputusan Temuduga Penolong Pegawai Tadbir N27 dah kuar....
Alhamdulillah, ni lah result yg ditunggu...moga rezeki ini dipermudahkan Allah,,

 
 
 


 
No. Kad Pengenalan :xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Nama Penuh :  SHAKIMAH BINTI DAINI


Kod SkimJawatan
Keputusan Temu Duga
   2200
PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N27
Anda telah dikategorikan sebagai calon simpanan Penolong Pegawai Tadbir Gred N27. Keputusan temuduga adalah tertakluk kepada pengiktirafan kelayakan dan pengemukaan dokumen-dokumen berkaitan; contoh salinan sijil SPM dan Diploma/ STPM atau Peperiksaan Khas KPSL.  
Keputusan muktamad adalah berdasarkan kepada surat pemberitahuan rasmi yang akan dikeluarkan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia.
Keputusan temu duga ini akan dipaparkan dalam tempoh tiga (3) minggu daripada tarikh paparan di Portal SPA

Jumaat, 24 Mei 2013

Persiapan Temuduga Jawatan Pembantu Pendaftaran KP17


 
Temuduga lagi...lalalala
 
Salam semua,nampaknya minggu ini mama Naqiu akan  sibuk membuat persiapan untuk next interview.Erm bila ye..Yes,Bulan 6 ini dapat dua lagi interview dari pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA).Satu untuk jawatan Pembantu Pendaftaran KP17 dan yang lagi satu tu Penolong Pegawai Tadbir  N27.Seperti biasa  bila dah tau dapat interview memang saya akan buat persiapan walau di hati ini memang selalu ada getaran cuak bila fikir nak pergi menghadap panel temuduga.
Sebagai penjawat awam yang tengah bekhidmad,saya perlu bersedia untuk ditanya soalan-soalan yang berkaitan dengan tugas semasa saya dan juga yang berkaitan dengan perkhidmatan awam.Ini termasuklah cuti2 dalam kerajaan,kursus,etika penjawat awam,tatatertib,elaun2 dalam perkhidmatan,fail meja,HRMIS,pengistiharan harta,etika mesyuarat,pekeliling perkhidmatan yang diguna pakai,buku perkhimatan dan banyak lagi la yang berkaitan kerajaan ni.Erm,kalau nak cari baahan2 bacaan tu mudah ajer,tanyer je MR GOOGLE,InsyaAllah banyak yang dia offer bahan bacaan kat kita.
Nak tahu persediaan pertama saya untuk jawatan Pembantu Pendaftaran KP17 ni???
First sekali saya terus saja melawat ke portal  Jabatan Pendaftaran Negara di alamat http://www.jpn.gov.my .Info  terkini yang patut kita tahu adalah Menteri Dalam Negeri yang baru saja dilantik ialah YB Dato'Seri Dr Zahid Hamidi , dan Timbalan Menteri dalam Negeri ialah Yb Dato'Seri Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar.
Seterusnya kita boleh la take note semua info yang ada dalam portal JPN ni,carta organisasi,perkhidmatan JPN,Cawangan2 JPN yang ada,waktu operasi kaunter,jenis borang yang digunakan,bayaran yang dikenakan,kegunaan MYkad,dan pendek kata study betul2 laman JPN ni.
Sebenarnya tahun lepas saya dah pernah hadir interview jawatan ini. Pengalaman lepas, saya ditanya soalan Siapa Ketua Setiausaha Negara,JPN ada berapa cawangan,berapa tempoh untuk mendaftaar kelahiran anak dan prosedur yang diperlukan,prosedur pendaftaran perkahwinan bukan Islam dan beberapa lagi soalan berkaitan JPN dan perhidmatan awam.So,kepada sesiapa yang berminat dengan jawatan Pembantu Pendaftaran KP 17 ini,buat persediaan yang TERBAIK ok.
 

Khamis, 9 Mei 2013

Genius Xtra (kini GXtra) – Makanan Minda Cerdas !





pro-gx-all-old-newGenius Xtra (kini GXtra) – Makanan Minda






.
.                                                                          GXtra
.
(Dulu Dikenali Sebagai Genius Xtra)
.
Makanan Minda Cerdas
.
.
Dulu Genius Xtra, Kini GXtra

http://aftl.my/images/pro-gx-all-old-new.gif
http://aftl.my/images/geniusxtra-2nd-gen.gif
http://aftl.my/images/gxtra-kkm-approved.gif
Kini Genius Xtra telah dinaik-taraf kepada versi yang lebih baru iaitu GXTRA
.
GXTRA / GeniusXtra versi baru telah dinaik-taraf dan diperkasa dengan 300 formula tenaga VNP (VNP energy) berbanding GeniusXtra versi lama yang dipertenaga dengan 5 formula tenaga VNP. Fungsinya adalah sebagai nilai tambah pada air minuman.


PRODUK MINDA AURA
.Kajian 30 tahun Dr. Mohd Yusoff Hussin M.D (A.M.) - pengasas Teknologi AFTL terhasillah GLUCOSE yang diadun dengan MINERAL SEMULAJADI.Penggunaan Teknologi VNP AFTL dipermudahkan lagi dalam bentuk pil homeopathy. Mampu mengimbangi Hati, Minda, Tubuh, & Rohani ke arah lebih tenang, fokus, tajam ingatan, cergas, cerdik serta sahsiah berketerampilan! Sesuai digunakan untuk semua peringkat usia..
.
Terbukti sangat berupaya meningkatkan potensi diri seperti minda cerdas, emosi tenang, lebih fokus dan lain lain aspek positif dalam diri!

Terbukti sangat berupaya meningkatkan potensi diri! Penyerapan oksigen bertambah terutamanya di kawasan otak. Minda akan ada lebih tenaga untuk beroperasi dengan optima. Meningkatkan tahap kecergasan otak dan perasaan secara optimum.Mudah,ceria dan bertenaga.Cepat mengingat dan mengimbas kembali maklumat yang dibaca. Malah berupaya membuang sifat sifat negatif dalam tubuh badan seperti malas, degil, kurang bersemangat, kelembapan berfikir dan sebagainya.MENJANA Ketenangan Hati
.
  • Meningkatkan tahap kecergasan otak dan perasaan secara optimum.
  • Mudah,ceria dan bertenaga ketika bangun tidur.
  • Cepat mengingat dan mengimbas kembali maklumat yang dibaca.
  • Meningkatkan keyakinan diri dan berani kehadapan.
  • Memperbaiki aura tubuh & mencukupkan keperluan sel.
  • Melegakan migrin,demam ringan dan penyakit saraf.
  • Mengurangkan panik,merajuk,hati berdebar-debar,pemalu,degil,penakut dan pelbagai sifat negatif dalam diri.
  • Mengatasi kelembapan memori dan memberi oksigen ke otak untuk lebih pantas berfikir.
.

AFTL direka cipta untuk membantu ibu bapa memperbaiki prestasi sahsiah anak-anak muda dan pelajar dengan cara “Mengolah Getaran Memori Keheningan Pada Produk-produk AFTL termasuk GeniusXtra”. Sebaik GeniusXtra berjaya menenangkan hati pengguna, jantung akan mengepam darah& oksigen dengan lebih seimbang. Penyerapan oksigen bertambah terutamanya di kawasan otak.
Minda akan ada lebih tenaga untuk beroperasi dengan optima. Dengan teknologi Virtual Negatif Photon yang memberi ketenangan pada hati dan tubuh badan ,sifat negatif seperti malas, kurang bersemangat, rendah diri dan lain lain akan dapat diatasi..
.
Bagaimana GENIUS XTRA Bertindak?
  • Bahan berasaskan gula sukrosa yang diadun dengan mineral semulajadi seperti Ferum, kalsium, kalium, Magnesium & Natrium. ini adalah sumber utama yang sangat diperlukan dalam memberi keseimbangan kepada Minda & Tubuh.
  • Penghayatan Teknologi VNP AFTL (Virtual Negative Photon) menghasilkan bioelektrik tambahan beserta getaran ketenangan yang menjadikan Minda Laju dalam memproses data, mengingat & mengimbas kembali maklumat yang diperolehi dengan pantas kerana:
    1. Lebih tenaga untuk berfikir, lebih terbuka pemikiran dan lebih berketrampilan.
      Ini kerana Tenaga Hayat tubuh meningkat sehingga memperbaiki fungsi otak daripada normal (5%-10%) kepada lebih 10%.
    2. memperbetul dan memperkuat LALUAN BIOELEKTRIK TUBUH . Hati, minda, komunikasi, pendengaran, penglihatan dan sistem saraf tubuh menjadi selaras dan selari, harmoni tepat dan laju.
Teknologi AFTL telah diguna cuba di sebuah sekolah di Perak. Terhasil dari Program KIA2M, daripada 40 pelajar kejayaan 90%) pada tahun 2006.

http://2.bp.blogspot.com/_bDaJLqNkkvg/S_6qEriLdHI/AAAAAAAAAK8/1Yh0ysoYTvk/s1600/masalah+syndromdown.jpg


Testimoni suami berubah penyayang

Nurul Syafiqah – Akademik Meningkat, Kokurikulum Cemerlang


Norhizan bersama<br />  anak
Anak saya, Nurul Syafiqah bt. Abu Hassan Shari, pelajar Tahun 6 SK Sg. Batu, sebelum ini mempunyai pencapaian yang sederhana, C & D. Sejak mengamalkan pemakanan GeniusXtra, anak saya kini lebih berminat belajar, keputusan meningkat setiap kali ujian. Keputusannya yang terbaru berubah kepada 3A & 2B selepas 4 bulan pemakanan.
Keyakinan diri bertambah, minat belajar & mudah faham serta sentiasa ingin mengikuti kelas tambahan anjuran sekolah. Dari segi sahsiah, solatnya tak pernah tinggal & yang AMAT mengembirakan, langsung tak pernah disuruh!
Begitu juga dengan ulangkaji pelajaran & kerja- kerja rumah. Dari segi kokurikulum beliau telah menjadi Johan Pertandingan Pencak Silat Peringkat Negeri Perak & yang terbaru Naib Johan Pencak Silat Peringkat Kebangsaan.
Pn Norhizan bt. Hamzah, Ibu Nurul Shyafiqah bt. Abu Hassan Shari, pelajar Tahun 6 SK Sg. Batu, Perak
http://3.bp.blogspot.com/_5UzJiwA1Lv4/SorYVwrDNoI/AAAAAAAAAD8/wChGApK8Gdk/s400/sk+sg+batu.jpg


Testimoni langsung dari guru besar di Perak



Anak lelaki saya, pelajar Tahun 5, berubah sikap menjadi seorang yang rajin mengaji, solat dan mendengar kata, setelah menggunakan GeniusXtra Mind & Soul. Terima kasih kepada Pengasas Teknologi VNP AFTL, dengannya kehidupan mengurus anak-anak menjadi mudah. – Pn. Marni – Suri Rumah

Salah seorang daripada pelajar saya telah HILANG PELATNYA setelah mengamalkan pemakanan Genius Xtra Mind & Soul dalam masa 3 minggu sahaja.- Kak Zee – Home tutor

Baru 4 hari menggunakan GeniusXtra Mind & Soul, anak lelaki saya berusia 8 tahun yang sebelum ini agak malas menghafal sifir kini boleh menghafal dengan mudah.-Pn Noraini – Guru, Batu Pahat Johor

Anak saya berumur 2 tahun 4 bulan semakin cekap dan tepat kenal huruf A-Z , abjad 1 hingga 10 selepas 1 bulan mengambil GeniusXtra Mind & Soul semakin hari semakin petah bertanya soalan yg menunjukkan kematangan melebihi umurnya. Terima kasih kepada GeniusXtra -En Rosly bin Abd Rahman-Bandar Baru Putera Bercham, Ipoh,Perak

Selepas 2 hari makan GeniusXtra, anak perempuan saya yang berumur 11 tahun bangun pagi dan terus solat subuh TANPA disuruh Biasanya susah sikit nak solat. Memang susah. Alhamdulillah. Luarbiasa.-En Sukri, Jerteh, Terengganu

Seorang daripada murid saya telah dapat melakukan solat dan kerja-kerja sekolahnya dengan sepenuh kerelaan hati tanpa perlu disuruh , dan semakin seronok apabila membuat kerja rumah setelah mengambil GeniusXtra selama 2 hari sahaja.-Ustazah Nurulizah,Kluang, Johor

Saya amat berterima kasih dengan Teknologi VNP AFTL , kerana sejak ibu menggunakan GeniusXtra ini, beliau telah dapat tidur lebih lena dan berkualiti yang mana sebelum ini beliau sukar tidur -Ismail,Kuala Lumpur

Anak saya berumur 4 tahun. Dia seorang pendiam dan tidak banyak bercakap. Setelah mengamalkan GeniusXtra ini selama 2 bulan, sudah ada perubahan padanya. Sekarang anak saya sudah rajin bercakap, bahasa pertuturannya matang, banyak bertanya, suka mengikut saya berzikir dan rajin mengaji. Saya bersyukur dan terima kasih Dr Yusoff kerana menghasilkan produk yang berkesan ini. -En Romel,Sekolah Menengah Aminuddin Baki,Chemor, Perak

Sejak mengamalkan GeniusXtra dalam sebulan, pelbagai perkara menarik ingin saya kongsi. Sama ada diri saya,anak-anak, juga para pelajar di Madrasah. Apa yang paling KETARA migrain saya hilang, lebih bertenaga dan bersemangat, begitu juga ketika berpuasa. Untuk anak-anak dan pelajar-pelajar, mereka lebih ceria, KENAKALAN makin berkurangan, PENGHAFALAN Al-Quran makin Tajam ingatannya. Saya bersyukur dengan Allah S.W.T. Terima kasih. -Ustaz Ghazali, Guru dan Mudir Madrasah Tahfiz Darul Islah, Kelantan

Apabila diperkenal oleh pengedar GeniusXtra, saya bertanya cara makan, serta apa perlu saya niatkan. Situasi agak sibuk waktu itu. Tanpa berfikir panjang saya BERNIAT agar mata saya boleh melihat tulisan yang halus. MENAKJUBKAN sekali dalam 2 hari saya makan IANYA memberi kesan pada saya. Saya AMAT YAKIN, GeniusXtra ada kelebihan yang TERSENDIRI. -En Habibullah b Ab Rahim,Pensyarah
.
Saranan Cara Pengambilan Terbaik untuk lebih berkesan.
Disyorkan bagi permulaan pengambilan GX, ( Digallakkan,tapi jika tak ikut tidak mengapa) pada 3 hari yang pertama, untuk kesan lebih baik mengikut nasihat pusat rawatan tenaga hayat AFTL:
- masukkan 21 biji GXtra dalam 1.5 liter air mineral atau biasa.
Biasanya sebelah malam,dalam pukul 9 atau 10 malam.
- Biarkan selama 8 jam.Setelah 8 jam,Genius Xtra akan larut.
- Habiskan air tersebut dihabiskan dalam masa 1 hari.
(3-4 kali minum sehari biasanya akan habis)

(biasanya mineral botol besar memang 1500 ml).
**ada juga yang menggunakan air biasa jika tak mampu. Bagi budak kecil yang minum susu boleh juga dicampurkan kedalam susu atau air berperisa manis seperti strawberry.

Hari ke-4 dan seterusnya….amalkan mengikut aturan seperti biasa.
Dikemam di bawah lidah.
Cara pengambilan biasa,dikemam seperti gula gula sebelum tidur dan selepas bangun pagi. Untuk kesan yang terbaik, bacakan doa sebelum makanmengikut agama masing-masing, atau niat, atau fokus terhadap sasaran kejayaan anak atau pengguna, sebelum atau semasa mengambil GX.
Biasanya saya membaca doa penerang hati “Allahummaftahalaina…” dan selawat.


Sebotol geniusxtra mengandungi lebih 260 biji pil berperisa manis..
Harga  :  RM 39.00 (Semenanjung Malaysia)
Harga  : RM 42.00 (Sabah & Sarawak)
.

KOS PENGHANTARAN POS
RM 6 (Semenanjung) & RM 10 (Sabah Sarawak)




.

.
.
.